Archive for februari, 2012

PostHeaderIcon Gewestelijke kampioenschappen kortebaan junioren

Er werden vrijdag 10 februari felle wedstrijden gereden tijdens de kortebaanwedstrijden junioren van het gewest Groningen. Doordat het deelnemersveld klein was, werd deze aangevuld met Alteveerster schaatsers. Vooral bij de allerjongsten kwamen die prima voor de dag. Zo mochten Liset Speelman en Lotte Schut op het podium komen als tweede en derde. Bij de jongens viel vooral Jasper Kuiper op door bij de laatste vier te eindigen. In de strijd om een podiumplaats viel hij een keer, waardoor hij vierde werd; toch een prima prestatie.

PostHeaderIcon Basisscholen Alteveer schaatsen 5-dorpentocht

Donderdagmiddag 9 februari schaatsten de leerlingen van c.b.s. De Höchte en o.d.s. ’t Zonnedal een vijfdorpentocht. Vijf dorpen te weten: Stadskanaal, Musselkanaal, Mussel, Onstwedde en Alteveer. Bij ieder dorp konden de kinderen hun kaart laten stempelen. Diegenen die de meeste rondjes schaatsten kregen in hun leeftijdsgroep een prijsje. Iedereen kreeg als herinnering een vaantje. Het was een leuke middag die opgevrolijkt werd door veel zonneschijn.
Zie onder “foto’s” een beeldverslag

PostHeaderIcon Laurine van Riessen kortebaankampioene in prachtige ambiance

Laurine van Riessen

Het Nederlands kampioenschap kortebaan kreeg vrijdag 3 februari een terechte kampioen: Laurine van Riessen uit Leiden. Dat gebeurde na een lange reeks van duels tussen schaatsters die behoren tot de Nederlandse top.
Al om drie uur ’s middags kwamen de eerste toeschouwers het ijsbaanterrein op, niet wetend dat de wedstrijden door de weersomstandigheden eerst om half zes zouden starten. Maar het lange wachten werd beloond door de venijnige duels op de 140 meter.
Heel lang leek het dat Annette Gerritsen met de eer zou strijken, maar in een rechtstreeks duel met Laurine van Riessen bleek duidelijk dat Laurine meer snelheid had als Annette.
De deelnemende schaatsters waren goed te spreken over de organisatie. Laurine van Riessen, die helemaal alleen terugreed naar Leiden, twitterde:”Was een hele mooie wedstrijd, organisatie van Alteveer en alle toeschouwers bedankt! Allemaal goed geregeld!”
Voor de onttroonde Nederlands kampioen Thijsje Oenema was het al gauw duidelijk dat er deze keer voor haar weinig eer te behalen viel:”Mijn voorbereiding was door allerlei “tegenslagen”, als lange vliegreis en de moeizame rit vanaf Schiphol, bepaald niet optimaal”.
Door de goede organisatie zette de ijsvereniging “De Toekomst” Alteveer prima op de kaart. Prettige bijkomstigheid: een goede omzet door de honderden toeschouwers die waren gekomen.

Zie ook foto’s van de kampioenschappen onder: foto’s