Archive for november, 2011

PostHeaderIcon Combibaan voor het eerst onder water

Sinds zaterdag 19 november staat de combibaan op het evenemententerrrein voor het eerst onder water. Best spannend, want nu moest blijken of de berekeningen bij het aanleggen van de asfaltbaan klopten. De ijsvereniging kan gerust zijn want het opgepompte water zocht keurig zijn weg en verdeelde zich feiloos over de baan. Overal staat het water even hoog. Verder blijken ook de opstaande randen waterdicht te zijn. Midden op de baan staat 4 centimenter water, terwijl aan de zijkanten zo’n zeven centimeter wordt gemeten.
In het pomphok is ook een technisch hoogstandje verricht. De ingewikkeld lijkende pompen doen precies datgene wat van hen wordt verwacht.
Het water komt nog altijd van het “kanaal” dat vroeger op de plaats van de groenstrook aan de Veenhofsweg lag. Het kanaal werd gedicht, maar een buizenstelsel met een doorsnede van een meter, nam de plaats van het kanaal in en loopt richting “fabriek”. Een aftakking van dat buizenstelsel loopt naar het pomphok van de ijsvereniging. Een gegeven dat menig Alteveerster onbekend is.
Onder foto’s kunt u zich een beeld vormen.